Wednesday 10 July 2024

Alambrada - Ríos De Sangre - mini LP

Alambrada - Ríos De Sangre - mini LP

12 inča na 45 okretaja, samo to navješćuje pravi hardcore. Lijepi crveni vinil, bome poslastica. Cover i insert su onaj stari politički punk art, u južnoameričkom anti imperijalističkom duhu. Volio sam takve stvari, uvijek su imale dodatnu dozu gorčine i žestine.
Alambarda pripada sada vrlo aktivnoj sceni iz Bogote, Kolumbija. Izdavači su kolumbijski Fuerza Ingobernable i zagrebačka Autsajder Produkcija, pod-label Doomtown Records. Doomtown je razvio dobru suradnju sa ekipom iz Bogote, ovo im nije jedino takvo izdanje. Koliko je ozbiljno sve skupa govori i to da je u sklopu turneje Alambrada odsvirala i promociju albuma u Zagrebu. Članovi su i u drugim kolumbijskim bendovima, diy hardcore ne staje.
12 brzih pjesama, uspoređeno sa old school Amerima poput Koro, Deep Wound, njihovim starim medelinskim komšijama HP.HC, sa dozom energije slične talijanskim bendovima. Dobar opis od strane izdavača. Fast and furious latino thrash punk, ima izmjena ritma, nije sve ravno, iako je napadački. Na gitarama uz agresivne rifove ima i malo mračnijih pa i melodičnijih dionica. Vokal je dosta visok, ljuto razumljiv i ne sasvim vrišteći. Sve skupa ima kaotičnost ali je i svirački tight, sama produkcija je sirovija ali i dovoljno čista da svi elementi dođu do izražaja.
Vrlo catchy i uzbudljivo, divlje je i opojno. Svi koji vole old school hardcore, sjeverno i južno američki, ovaj bend ima taj pristup. Talijanske i južno europske asocijacije su još više učinile ovo zanimljivim. Sa druge strane, ne zvuči izgubljeno u starom vremenu, ima i neki sadašnji hardcore punk duh. Izražava i svježinu današnjih generacija, i sasvim sigurno nadilazi sve regionalne podjele. Baš onako tradicionalno a sa svojim autentičnim, svježim zvukom. Nije na silu, prenametljivo, jednostavno je to što je.
Da zaključim, odličan album i mislim da nisam jedini koji tako misli. Ovo je sasvim novo izdanje, ali požurite se nabaviti svoju kopiju od Doomtown Records, ove ploče brzo bi mogle otići! Ja svoju idem opet zavrtjeti. Hvala Autsajder Produkciji i Doomtown Records što nas drže u toku, bomba.

No comments:

Post a Comment