Tuesday 9 July 2024

Sphinx - Aggressions - kaseta

Sphinx - Aggressions - kaseta
Teutonic Thrash, zapravo. Black / Speed trio koji je aktivan sa izdanjima od 2017'e, ovo je njihov kasetni EP iz 2022. Bila mi se pružila prilika da uzmem za moj distro u trejdu sa Destruktion Records. Ako nešto zaslužuje recenziju u pravom fizičkom fanzinu onda je to ovo. Ipak evo od mene ovako, od prave domaće old school metal scene i nije ostalo mnogo, da je drugačije ovo bi planulo, ali baš i nije tako, zato Švabe ne odstupaju, ni milimetra. Dosta ih se poziva na old school, i stara imena sa povratkom korijenima u modernoj produkciju, ipak nisu to. Sphinx je ovdje razbio, metal metalcima!
Sve je ovdje, žestina i agresija, podmuklost i mrak, prljavština bez šminke i šećera. Pet stvari, možda i najbolji moment u njihovoj inače odličnoj i krajnje dosljednoj diskografiji. Dobre su pjesme, rifovi trgaju meso na živo, bubanj zvuči divlje, kao pravi bubanj, a vokal izvlači ogorčenje iz dna undergrounda. Jednostavno, švabski Thrash Metal točno onakav kakav je bio sredinom osamdesetih. Nemam šta pametovati, kapa dolje rogovi gore, jedna od najboljih kaseta koju sam čuo u zadnje vrijeme. Online se može naći samo jedna pjesma Prohibitions, koja jasno daje do znanja šta je ovo, i ostale četiri su ista priča. Izdvojio bi Nutzlos zbog vokala na njemačkom, što još više pojačava tu staru atmosferu i bijesan pristup, ali svaka je bomba. Ostaje definitivno u uhu. Nema puno promjena, čisti ljuti metal non stop.
Destruktion Records je odradio kasetu, vinil i CD je na Diabolic Might Records. Kod nas Sphinx distribuira i Black Steel Worship gdje je mislim i prijašnji jednako manijakalan album Deathstroke nabavljiv na kaseti. Upravo im je izišao i novi album, nema odstupanja, to je to. Ako je nešto od novijeg blizu klasiku poput Southern Cross Ripper od Trench Hell, onda je to svojom uvjerljivošću ovo. I taj minimalistički omot, gadno kako i treba da bude.

No comments:

Post a Comment