Saturday 29 June 2024

Ereshkigal / Xerión – Mortem / Lamento Luminescente - Split LP

Ereshkigal / Xerión – Mortem / Lamento Luminescente - Split LP

Black Metal. Od oba benda imam i drugih izdanja za Nigra Mors, label iza kojega stoji Nocturno iz Xerión. I ovaj Split LP je izišao za Nigra Mors, a CD i kasetnu verziju je odradio Azermedoth Records iza kojega stoje Ereshkigal.
Meksički Ereshkigal je ovdje sa tri himne, straight forward Black Metal u norveškom stilu. Melodično, mračno i agresivno, tko voli taj stil, to je to. Bend koji radi od sredine devedesetih, aktivni i kroz mnoge druge projekte, veterani. Produkcija je profi, svirka tight. Nije daleko ni od Švedske i Finske, Skandinavija je postavile standarde toga zvuka i Ereshkigal se strogo drži True formule. Sve sa mjerom, nije primitiva ali nema ni iznenađenja. Nemam šta pametovati, ovo je BM za nas kojima nikad dosta toga zvuka u svom čistom obliku.
Xerión radi od ranih dvije tisućitih a njihov album Nocturnal Misantropia je među inspiracijama koje su utjecale na to da i sam počnem svirati Black Metal. Iako Xerión često koristi ritam mašinu ovdje je bubnjeve odsvirao član Ereshkigal. Pet kompozicija gdje se izmjenjuje isto BM kako su ga patentirali Norvežani, ali i vrlo jaki folk elementi. Svoju glazbu zovu Metal Galaico Extremo, Galicija je autonomna zajednica u Španjolskoj sa vrlo starom i bogatom poviješću, Xerión drži i tu tradiciju živom. Odlična kombinacija i predivne epske melankolične melodije.
Uz cover ide i insert, limitirano na 150 vinila, ako nekoga zanima može se nabaviti preko moje Worship The Abyss distribucije.

No comments:

Post a Comment