Wednesday 12 June 2024

Buzzsaw - Lead To The Head - kaseta

Buzzsaw - Lead To The Head - kaseta

Novije Black Steel Worship izdanje. Bend navodi Split kao svoje odredište, materijal je snimljen u prostoriji za probe, mix i mastering odrađeni u Sinju. Stilski baš Black Steel Worship škola, gadni Speed Metal, divlji Thrash na first wave Black način sa zdravom dozom Punk boleštine.
Već sam old school cover art objašnjava da ovo ide na primarnu true metal destrukciju, a nakon pet svojih završavaju sa Outbreak Of Evil od Sodoma. Buzzsaw bez problema hvataju ono na što i ciljaju, agresiju i prljavštinu, skroz uvjerljivo, old school se ne oponaša, ili ga imaš ili nemaš.
Poneki dobar, primitivni headbanging mid tempo ali prevladava brzina, nemilosrdni d-beat, nekada upadne i blast beat mahnitanje. Vokal ima tamni, ljuti zli thrash ton, nekad bliži guturalnom nekada ode i u atmosferični krik, uvijek prisutna mržnja, a sve osim jedne je na engleskom. Rifovi su kakvi i trebaju biti, dovoljno i gadni i catchy, nema odstupanja od zadanog, nađe se i solacija za pošteno bušenje uha. Sodom obrada ubija.
Tko voli stari švabski, južnoamerički, balkanski Thrash, ovo ide pod obavezno, odlična kaseta, crusty, pogani, krvožedni Speed Metal masakr. Tko od metala očekuje modernu šminku neka preskoči, onako live sirovo je, što još više pojačava true metal dojam. Beskompromisno, nema sladunjavih elemenata za metal učiniti bližim širim masama. Buzzsaw sa ovim debut demom udara direkt u glavu. Underground Metal Punk manijaci, ovo je za vas.
Na omotu su i textovi, naravno brutalni mrak i nasilje, malo morbidnog humora u jedinoj na hrvatskom. Također sadrži fotke, a uz sve ide i naljepnica, 66 komada tiraža kasete. Bravo za Buzzsaw, bravo za Black Steel Worship, pravi ulični metal kod nas još nije mrtav, i te kako je opasan. Kasetu imam i ja na distribuciji.

No comments:

Post a Comment