Sunday 28 April 2024

Smrt Razuma - Nova Era Mraka - LP

Smrt Razuma - Nova Era Mraka - LP

Još jedna vrhunska ploča sa ovih prostora. Kruno je u ovoj priči od legendarnih devedesetih, jedan mi od najboljih ljudi na sceni, i moram priznati da mi je jako drago da je sve to, zajedno sa ekipom na potezu Bošnjaci, Županja, Osijek, Novi Sad, stvarno okrunio sa ovim.
Hardcore Punk gdje se susreću crusty d-beat anarchocore i old school thrash metal, na vrlo ozbiljnom nivou. I ne znam što bi posebno pisao o ovome, to je jednostavno to. Slavonija je nekada bila poznata po takvom i sličnom zvuku, iseljavanje i ostalo je napravilo svoje, nije nas puno ostalo, ali ovaj album dokazuje da i to nasljeđe ipak živi, bez pardona. Metalizirani hardcore punk na UK i švedsku školu, ne bez naših lokalnih karakteristika, vokal je na hrvatskom, razumljiv ali i dovoljno guttural. Rifovi se drže zadanog stila, ima i naznaka melodije, ipak uvijek ostajući u okvirima žeste, bubanj skroz usklađen, bend koji zna šta radi. Stvari, iako dosta idu na istu fintu, ima svaka svoju priču, jaki refreni.
Snimljeno u Studio Depth, profi, ima metal štiha produkcija, a nije izgubljen ni zadrti punk duh. Sa vinila zvuči stvarno vrhunski. Estetski, ista priča, profi dizajn, artovi, ali sa stilom, sa glavom i repom, koji to i zaslužuju. Eye catchy ali ne na kič način, tu je i mrak. Naravno sadrži insert sa textovima, ljuti anarho, slagali se ili ne, ova ekipa ne glumi. Izdavački odradili Mind Eraser, Dhpak47 i Zapana Blacio sa bendom. Sa Krunom sam trejdao prijašnja tape izdanja na kojima je Smrt Razuma, ovo sam sa ponosom kupio kada smo svirali zajedno u Požegi, ovako nešto se jednostavno mora podržati. Smrt Razuma je koncertno vrlo aktivan bend, sretno i dalje, nema predaje.

No comments:

Post a Comment