Friday 10 May 2024

Angelgoat - The Lucifer Within - CD

Angelgoat - The Lucifer Within - CD

Raw Black Metal, zapravo ne može više BM od ovoga. Angelgoat je one man band iz Vojvodine koji radi od 2005'e, imam još par izdanja, ali ajde de recenziram ovaj full length iz 2020'e.
Snimak je sirov, nema ni malo uljepšavanja, prostorijski bubnjevi, prljave chainsaw gitare, underground zapravo. Angelgoat ima sve elemente primitivnog, svirepog Black Metala. Nezaustavljivo tremolo i blastbeat orgijanje. Vrlo brzi blastbeat, na brutalni BM švedske škole, ali sirovije i primitivnije. Rifovi nisu zauzeti melodijama i udvoravanjem, samo odurna ravnica. Podsjeti i na Immortal, Manic Butcher u najextremnijim momentima. Zna i nešto usporiti, opet primitivno i krajnje dosljedno, tek da bi pojačao ritualni dojam. Blasfemično je i na pravu bestial/war BM stranu, rani Beherit, Blasphemy, Archgoat se isto osjete u atmosferi. Uz taj najgadniji death/black također je toliko frenetično da osim na tu stranu goat metala podsjeti i na najextremnije black/thrash divljaštvo. A opet, ovo je totalni, apsolutni Black Metal, koji nadilazi te podjele i koncentrira sve u svoju krajnju suštinu. Izbija ta odanost žanru, totalna posvećenost, bez interesa da ugodi bilo kome. Vokal isto dosljedan, unholy shrieks. Pada mi i Urgehal na pamet kao bend koji ima sličnih elemenata, samo Angelgoat je uvijek totalni underground, podrumski.
Sa obzirom da nema nikakvih easy listening finti, može ovo preči u monotoniju ako niste u tom filmu, koliko nasilan ovaj album je i sumoran. Meni je baš zato Angelgoat i odličan, stavlja slušaoca na kušnju, da li stvarno želi BM ili ne. Kome je underground old school BM worship previše generic, za njega ovo i nije. Uz CD idu i textovi, u pozadini Unholy Carnager na groblju, sve crno bijelo, naravno. Kao što front cover daje na znanje, lojalno prinošenje žrtve rogatome. Izdavač je poljski Mobid Chapel Records.

No comments:

Post a Comment