Sunday 5 May 2024

Svart Parad - Myteri - kaseta

Svart Parad - Myteri - kaseta

Još jedan Doomtown sublabel, Outsider Classics je za starije legendarne hc/punk stvari, savršeno reizdanje, tako se to radi.
Ništa fensi, ali prelijepo, sa dušom i pošteno, košto je i bio stari diy punk dizajn. Originalno je Demo Tape bio izdao Dis Cassettes, Švedska 1984. Tu je i obavezni presavijeni dvostrani insert sa textovima i fotkama, ma bombon. Ali gorki.
Snimak je baš onaj old school demo, prljava ali razumljiva gitara, bas isto, uglavnom jednostavni d-beat na bubnju. Malo gitara ode i u koji solo, štopanje i slično, ali sve je minimalno, sa svrhom. Vokal grublji, punk as fuck, od ovakvih vokala su grinderi i metalci učili, hardcore punk je bio taj koji je pomicao granice. Na Discharge što je jasno, Švedi su postali poznati po tome i od tog su stvorili svoj zvuk, ovo je sam početak.
Ima onaj tamniji ton, samo od sebe, to se onda jednostavno podrazumijevalo kada to sviraš. Brzina malo varira, neke voze i gaze, a neke i pravo podivljaju. Zadnja nije d-beat, ali isto pankčina. Koliko moćno mi još uvijek zvuče ovakve stvari, hardcore punk u svom izvornom obliku. Ima i one Nå Eller Aldri atmosfere, mračno, ljuto, bezkompromisno, ali meni još uvijek i zarazno.
Outsider Classics je reizdao više starih punk kaseta, ovo je 07, sve Švedi i Južna Amerika, pa si misli, hardcore.

No comments:

Post a Comment