Monday 27 May 2024

Mob 47 - Sjuk Värld - kaseta

Mob 47 - Sjuk Värld - kaseta

Legendarni švedski demo, još jedno vrhunsko reizdanje Outsider Classics.
12 stvari hardcore thrash punk destrukcije, sirovo i surovo. Mob 47 je zapamćen po svojoj brzini i tight svirci, ovaj demo je savršeni dokaz za to. Nastavili na Discharge školi poput Shitlickers, Anti Cimex, hardcore punk minimalizam gdje uk hc prelazi u tipični švedski zvuk.
Mob 47 je imao i američke hardcore utjecaje, onih najbržih poput ranog D.R.I., a to se isto jasno čuje. Sam ritam je zbog svoje brzine kao varijacija na d-beat dobio po njihovom bubnjaru naziv c-beat, to divno vrijeme kada je cilj bio biti što extremniji, he he. Također vokal nije crusty, bliži je klasičnom hardcore punku, to uz prljavi in your face zvuk čini Mob 47 bliskim i drugim europskim bučnijim stvarima poput Lärm i slično. Uz sve to, ovo je Råpunk do krajnosti.
Vrijeme kada je internacionalna scena utjecala međusobno jedni na druge, a opet su nastajale i lokalne, autentične karakteristike hardcore zvuka. Članovi Mob 47 su bili i u drugim bliskim bendovima, isto brutalni hardcore. Punk as fuck, ili jesi ili nisi.
Sjuk Värld je agresivan, razbijački i u isto vrijeme sumoran, ravan. Hardcore za prave hardcore manijake, beskompromisni thrash punk u svoj svojoj ogoljenoj iskrenosti. Još uvijek ima i neku mladenačku svježinu, iako je već četiri desetljeća prošlo, ovakve stvari žive vječno.
Outsider Classics opet sve odradio sa stilom, bile su i verzija omota u drugačijim bojama papira. Ispoštovan i izvorni, diy dizajn Ägg Tapes & Records, a naravno, tu je i lyrics sheet. 10 minuta izvornog hardcore punk pakla. Total Mangel!

No comments:

Post a Comment