Monday 6 May 2024

Poison Ruïn - Not Today, Not Tomorrow - 7'' EP

Poison Ruïn - Not Today, Not Tomorrow - 7'' EP

Nešto novije izdanje na Doomtown Records. Američki bend, Roachleg Records je odradio u Americi a Doomtown u Europi. Bila i golden vinyl verzija. Već rasprodano, ima na discogs ali po "kolekcionarskim" cijenama, znači vrlo cijenjen bend. Do sad imali još toga, računajući i album na Relapse Records, a svirali su i u Zagrebu. Puno ime je Not Today, Not Tomorrow. Parade Of Phantoms/Edifice.
Zanimljiv bend. Anarcho punk, one melodičnije vrste, sa sada aktualnim post punk utjecajima, a specifičnost im je medieval tematika, što prate i povremeni ambient dijelovi u dungeon synth stilu. Na prvoj strani je Not Today, Not Tomorrow, dobar DS uvod pa catchy punk melanholija, dobra pjesma, na drugoj strani nastavljaju sa Parade Of Phantoms i Edifice, dvije pjesme spojene bez prave stanke što i odgovara njihovom narativnom tonu. Mogu se naslutiti stariji UK utjecaji, ali ovo je ipak friški zvuk, znaju uhvatiti pravi mrak dok sve ostaje vrlo slušljivo. Uspoređuju ih i sa Wipers, a ima i nešto sadašnjeg post punk / Oi! prizvuka.
Ne ide na fensi moderni zvuk, više na lo fi, ali ništa extremno, ipak taj diy duh je. Spominje se i NWOBHM kao utjecaj kod njih, paše na epsko, ali ovo nije crust ili speed metal punk. Podsjeća me i na rane kalifornijske hc/punk bendove koji su imali i death rock utjecaje. Sve u svemu dobar omjer staroga i novih strujanja, iako građeno na nasljeđu donose i nešto novo u kombinacije.
Istaknuta medieval estetika i nije novo za anarcho punk, ali Poison Ruïn uspjevaju izgraditi svoju vlastitu viziju i imaju tu neku svježinu, autentičnost. Art, cover, rizografiran lyrics sheet, sve sa stilom.

No comments:

Post a Comment