Wednesday 29 May 2024

Žulj - Resetiraj Civilizaciju - CDr

Žulj - Resetiraj Civilizaciju - CDr

Rijeka punk. Neki se možda sjećaju benda Punjena Papiga koji je svojevremeno bio osvježenje sa svojim noise punk pogo zvukom. Iz istog kruga nastaje i Žulj, iako je malo drugačija a isto totalna pankčina u pitanju. Ne baš friško, ali bend je dosta koncertno aktivan pa je ipak i aktualno.
Hardcore punk, direktno i bez okolišanja. Ipak znaju svašta ubaciti u zvuk, i više punk rock, melodičnije elemente, zanimljiv mi i upad u rockabilly, a ima i petarda od par sekundi. Pogo peglanje koje nije skroz na istu fintu, a opet imaju neki svoj zvuk koji sve veže u cjelinu. Vokal isto ima svoj prepoznatljiv stil, tu su i dobri backovi. Dosta me podsjeti i na stare devedesete domaće hardcore anarcho punk stvari, dobri su i UK utjecaji, ima i starog riječkog punk nasljeđa, raniji Paraf, jednostavno punk.
Textualno skroz antisistemski, prorešetali sve u 10 pjesama, ipak uz sav bunt i nabrijanost CD završava i u crno humornom kaosu. Pravo dobar kolaž / art za cover. Pjesme se pamte, ako moram neku izdvojiti onda mogu Istine Su Laži, ali svaka ima nešto svoje. Sam snimak taman, nije šminka i sve se čuje. Underground punk, ne pokušavaju se nikome dodvoriti, deru svoje kako i treba, a ima se bome šta čuti.

Sve re

No comments:

Post a Comment