Thursday 9 May 2024

Nether - Scourge - kaseta

Nether - Scourge - kaseta

Jedno od novih izdanja Black Steel Worship. Death Metal kakav volim, težak, pravi. Nether su mi bili odlični i na nešto starijem BSW izdanju Beyond The Celestial Sphere, koji je bio u drugačijem stilu, progresivni deathrash, taj stil mi ne legne uvijek ali taj album mi ima ono nešto. Na demu Bone Relic, također novo kasetno BSW izdanje uz Scourge, su zašli u više Death Metal zvuk.
Scourge je prava zvijer iz katakombe. Dosta na deathdoom stranu, ne onu gothic, već pravu Metal Of Death. Pogođen masni, ne prečist, a razoran zvuk. Tri stvari ovdje. Prva odmah mračno zakucavanje u blatne dubine i prijeteće guturalno mid tempo gaženje. Druga isto nastavlja, ali i sa malo starog prog prizvuka disonance u rifu, što dobro funkcionira, daje eerie filing. Ipak tremolo mrak i monolitno štopanje su sve zadržali u Death Metal zlu. Znaju ubrzati ali ne skroz na blastbeat, osjete se i njihovi prijašnji deathrash utjecaji, pogotovo u agresivnoj i kraćoj zadnjoj koja baca i na pankerskiji old school DM. Samo tri stvari, ali tu je sve šta treba biti.
Nedavno su digitalno izdali i novi album The First Encounter, na kojem su se opet vratili na više prog elemenata uz DM. Vrlo aktivan bend koji je izgleda ipak upravo prestao sa radom, fino ubacivali te neke space elemente, ali Scourge, možda i najbolji domaći Death Metal što sam čuo. Guturalni deathdoom stil mi leži, a vrlo rijetko se svira kod nas. Uz spomenute njihove druge elemente, Nether su ovdje uhvatili tu opskurnu a moćnu OSDM atmosferu.
Arts Of The Unspeakable odradio klasično odličan true metal artwork. Uz kasetu ide i sticker, ako nekog zanima imam na Worship The Abyss distru ili kontaktirajte Black Steel Worship.

No comments:

Post a Comment