Saturday 11 May 2024

Desintegración Violenta - S/T - kaseta


Bend iz Berlina, vokal na španjolskom jeziku, što dolazi od veze sa Bogotom u Kolumbiji. Sirovi hardcore punk, nekada smo to zvali i crust. Odličan front art, uhvatio taj kaotični karakter, ali i to da ovdje ima i Metal Punk utjecaja. Ova kaseta me podsjeća na isto kolumbijski ali stari Medellín zvuk, gdje su Ultra Metal bendovi poput Parabelum, Blasfemia, dijelili članove sa hardcore punk bendovima poput HP.HC i Censura. Sličan duh. Tu je i taj noviji berlinski duh bučnijeg punka, nema kompromisa.
Stilom ovo hvata južnoameričku školu, manično kaotični, bijesni pristup, to je i ono što se pamti, ta iskrenost kod njihovih bendova. Barbarski odsvirano i snimljeno, mada i nije sasvim jedno dimanzionalno primitivno, gitare znaju ubaciti i zanimljive dionice atmosferične škripe koje me podsjete na neke Dead Kennedys ili čak Birthday Party zvukove. Imaju ideja, sve spojeno u zid buke koji je punk neobuzdan, brz i agresivan. Znaju preći i u nešto sporiji pogo ritam, dinamika isto ima kaotični pristup, iako je straight forward.
Ide na mračnije H/C stvari iz osamdesetih, tome pridonosi i specifičan vokal, viši i old school histeričan, nije daleko ni od blacka. Mene podsjećaju i na stari talijanski hardcore tipa Negazione i slično. Osjeti se i svježina, ovo ipak nije samo posveta starom, već bend koji čvrsto stoji u svom vremenu. Upečatljiv zvuk, ne mogu ga strogo usporediti sa nekim drugim bendom, što je za cijeniti. Ako bi tražio dlaku u jajetu, ni jedna stvar mi se posebno ne izdvaja u smislu hitova, ali bome imaju kontinuiranu, divlju energiju. Sedam stvari koje deru kožu na živo.
Kasetu su izdali i berlinski Henne Records, Educacion Cinica u Argentini i Unlawful Assembly u SAD. Ovu je Autsajder Produkcija produkcija odradila, također i u verziji sa crvenom kasetom.

No comments:

Post a Comment